Träning:-)

Äntligen har jag kommit igång med min träning... Idag körde aerobicspasset igång, och det kändes jättebra!
Riktigt jobbigt nu i början när man måste lära sig nytt program, men det blir bättre för varje gång :-)

Hade tänkt visa er lite kort från Finnkampens söndagstävlingar, men tyvärr är batteriet i kameran slut så jag kan ej föra över bilderna... Men ni har ju iaf fått se ett kort på Christian!!!
Övriga som tävlade var bl.a: Emma Green, Musse, Johan Wissman, Cecilia Nilsson, Alhaji Jeng... Alla ivrigt påhejade av "maskoten" Robert Kr
Sofia och Lukas var ju med mej och Elias där på söndagen, och dagen avslutades med en "High five" med Mustafa "musse" Mohamed för grabbarna, Snacka om lycka!!!

Kung Christian!

Vem går in och dominerar på Finnkampen idag???

Christian Olsson är bara BÄST!!!

Finnkampen Ullevi.

Igår åkte hela familjen ner till Göteborg för att uppleva Finnkampen live på Ullevi. Vi började med en runda på stan och shoppade lite... Sen åt vi en riktigt god lunch på O'leareys, riktigt grillade burgare, chicken nuggets mm.


Vi fortsatte sedan till Ullevi, på vägen såg Mattias SÅ snygga vepor, kolla....
 
Och familjen samlad på VIP-läktaren. Det tackar vi CRAMO för!
Barnens stora fråga var om vi kommer se några kändisar... Jodå, massa känt folk var det... men mest på håll.

Fast Mustafa Mohammed träffade vi riktigt nära både för kram och autografskrivande,
Mamma leker paparazzi :-)


Här ger Michel Tornéus Sverige en fullpoängare i längdhopp.


Linus Thörnblad likaså i höjd :-)

Dock gick det inte vägen med försöken på 2,29 :-(


Här tackar Johan Wissman för stödet när han vann 400M.
Riktigt bra kämpat av alla svenska tävlanden, efter dag ett leder tjejerna i vanlig ordning, de svenska herrarna ligger under, oxå det i vanlig ordning, men inte lika glädjande...
Jag fick se Christian Olsson, dock bara i kikare...
Men det bästa av allt så lyckades jag få biljetter även till dagens (söndag) tävlingar oxå, och idag hoppar Christian tresteg "right in front of meeee :-)" VIP-läktaren är precis ovanför hoppgropen... Gissa om jag ska zooma min lilla rosa kamera då???
Familjen tackar CRAMO för en fantastisk dag med bästa platserna, godis, kaffe, kaka, korv, chips, US snacks, choklad, dricka... Kasper har ont i magen idag, undra varför???

Fotbollen upp och ner...

Ja, början på denna vecka har varit full av fotboll för grabbsen, först träning i måndags. Igår, tisdag spelade Elias hemmamatch mot Dalstorp och åkte på värsta torsken med 9-1. Dom kämpade på bra men dalstorpskillarna var en storlek för stora... Idag var jag med Kasper i Sexdrega då han spelade match, det blev vinst med 9-0,  3 mål och mycket bra passningsspel :-) Där ser man hur ledsen man kan bli när ens lag förlorar med många mål, för att sedan glädjas när det blir vinst med lika många...
Så i all denna fotboll har mitt pyssel fått stå stilla... Igår kom det två gottepåsar från Pagoni och Grodan på posten, jag bara väntar på att få tid att sätta mej ner och se vad jag kan "snickra" ihop av det!!!
Mattias är i Sthlm så Elias får sova bredvid mej inatt, så snart ska jag krypa ner och lukta på honom innan jag somnar, goa, söta killen!

Halsband med rassel...

Stort, maffigt glashjärta 3 cm (typ murano) med "rassel" av glas och sötvattenspärlor.
Hänger på kulkedja. (SÅLT)
 

Felix på besök!

Idag fick vi fint främmat! Jenny, Lelle och Felix kíkade förbi på lite kaffe och en pratstund!

Det blev mycket pysselprat för mej och Jenny, och såklart mest sportprat (fotboll, Arsenal, Tottenham, ishockey) för herrarna!!
Felix visade att han kan stå själv, gå om han får hålla i fingrarna, och klättra ut och in på katternas altan, dock sprang katterna för livet bara han närmade sig dom, stackars liten!!!
Ja, tänk att det lilla pyret snart ska fylla ett år, då vankas det nog stort kalas med god tårta, och när man fyller ett år ska man faktiskt få äta tårta alldeles SJÄLV :-)
Riktigt mysigt att få småfrämmat lite då och då!! Jag och Jenny ses redan på fredag, för då är det tjejmiddag :-)
See ya.

Suck...

det bidde ingen medalj för Linus :-(
Trist som attan, hade verkligen hoppats på honom...
Suck igen...
Nu får man väl hejja på norrbaggen Andreas Torkildsen i spjut :-)
Go Norge!!!

Ny stämpel!

Idag kom äntligen min stämpel som jag har väntat på sååå länge...
Den har varit slut en längre tid, men nu.. :-)

Visst är versen fin, och väldigt användbar!
Glad är jag!!!

Hejja Linus!

Ja, snart kör höjdhoppsfinalen igång, och jag håller alla mina tummar för Linus!!! Tänk vad skoj om han kunde lyckas... Guld och silver kan han nog inte rå på, men ett litet brons skulle väl sitta perfekt!!!
Go Linus :-)

Ronja sötnos!

Igår kväll kom Åsa, Fredde och Ronja på besök till oss!!!

Ronja har hunnit bli 6 veckor nu, och söt som en docka!
Och det bästa är att man får gosa och hålla henne hur mycket man vill :-)
 
Vi ses snart igen lilla prinsessa!
Puss och kram!
Tack för titten!

Några fler kort.

Tänkte bara visa några fler kort som blev gjorda  i helgen mellan flyguppvisningar och fotbollsmatcher...



Färgmatchade papper, grattisstämpeln från Inkido är embossad med vitt, glittrigt pulver!




Färgmatchade papper i blått, 3d-lack på blomma och paket!

Sommarcupen...

Igår var det sommarcupen i Sexdrega. Båda barnen var med i sina respektive lag. Kasper började på morgonen. Första matcken blev vinst med 4-0, (1 mål, 1 assist) tyvärr blev det två förluster efter det, så det räckte ej till fortsatt spel för P10.

Istället fick vi hejja fram storebror och hans kompisar i P12. och som vi hejjade... 2 vinster och 2 förluster vilket räckte för att gå vidare som bästa 3:an. Oj vad roligt :-)
Det blev kvartsfinalspel, mycket nerver men grabbarna skötte sig sååå bra. Matchen slutade oavgjort så det fick avgöras på straffar.... Nervöst för mammas nerver.... VINST med 5-4 :-)
Vidare spel i semifinal. Även där slutade matchen oavgjort... Avgjordes även den med straffar. Ännu nervösare för mammas nerver... VINST... Killarna är i final!!!!
I finalen står det länge 1-1, men precis innan slutsignal lyckas Sjömarken peta in ett mål till, matchen slutar 2-1 och våra killar har vunnit SILVER!!! Vilken glädje!

Det blir prisutdelning med fina silvermedaljer, och alla killar är så stolta. (Vi föräldrar är ännu stoltare)

VÅRA HJÄLTAR!!!

Och så här nöjd och glad var Elias!!! Idag är han fortfarande nöjd och glad, med värk i benen... Vem hade trott att det skulle bli så många matcher!
Grattis killar till silvret! Ni är bäst!!!

Flyguppvisning.

I Lördags eftermiddag var vi vid Viareds flygfält och kollade på flyguppvisning. Det var jättebra och massor med kul uppvisningar.
 
Elias och Kasper framför Jas Gripen.
 
Det var oxå fallskärmshoppning och stuntuppvisning på MC, vilken kille...
Många häftiga trick bjöds det på...
Framhjulsåkning och bakhjulsåkning supersnabbt!!!

Lördag morgon!

Familjen sover, Jag sätter på R.E.M på Spotify och slår mig ner vi pysselbordet. Tänk vad man är effektiv på morgonen...
Lite kort på beställning behövde göras!!!
 

 
Först några TACK-kort!!!



Ett grattiskort med PB igelkott.


 


Och några bröllopskort!
Det var morgonens skörd!
Nu ska vi åka och kolla på flyguppvisning i Viared. Återkommer....

Vinst!!!

Direkt efter jobbet idag åkte Kasper och jag till Ulricehamn för att kolla på Elias match. Det blev som jag utlovade... Vinst...
10-3. 2 mål och ett assist av min gosse :-)
Det har vi nu firat med pizza, så alla är mätta och glada!!!

Jag lever!!!

Jag tänkte bara skriva några rader. Det var ju några dagar sen sist.
Jag började jobba i måndags, så det har varit fullt upp. Barnens fotbollsträningar har kört igång 2 ggr i veckan. Elias har sin första match för hösten imorgon, då ska vi spöa .... ur Ulricehamn :-) Sen till helgen är det Sommarcupen i Sexdrega, då spelar grabbarna på söndagen, först Kasper på förmiddagen för att sedan avlösas av Elias &co. Vi hoppas på fint väder och bra spel!!!
Idag har städat och gjort fint på katternas lilla altan på baksidan, så nu har dom så fint med mattor, växter och mjuka filtar i sina fotöljer. Mitt i alltihop bara DOG dammsugaren... Hoppsan, trodde att hela motorn hade bränt, men efter en stunds vila och ny påse funkade den glatt igen!!!
Nu sitter Sudden i mitt knä och tycker att vi ska gosa, så detta får väl bli allt för idag!
Over and out!!!


Nytt halsband.

Här är ett långt länkat halsband med stort emaljerat hjärta. Lite olika glaspärlor och silverdetaljer är länkade på kedjan. (SÅLT)
 

Jag har även gjort ett till berlockarmband, fast denna gång med turkosa pärlor och hjärtan. Några berlocker i tibetsilver. (SÅLT)


Då blev jag GALEN...

Innan Madonna hade vi bokat bord på en Italiensk restaurang på Avenyn, Allegro hette den.
Det blev en kväll av väntan...
Först på bordet, sen beställning av dricka, sen drickaleverans, sen matbeställning, sen mat, sen mat, sen mat, sen mat igen. Ja, ni fattar, det tog verkligen evigheter... Typ 1,5 timmar.
Jag och Nina beställde pasta med lax i pestosås.
När väl matan kommer är laxen OSYNLIG... Vi påpekar detta för servitören och han rycker på axlarna och skyller på köket!!!
Lätt irriterad börjar jag äta och maten smakar precis ingenting!
Haffar första (ej bästa) servitör och ber att få salt och peppar. Får då svaret: Jag vet inte vart vi har salt och peppar, och går vidare... AHHHH!
Efter nån minut går han förbi igen och jag säger att vi vill ha salt och peppar. Får svaret: Jag hittar inte salt och peppar...
Då blir Anna tossig... Säger med HÖG röst att : Det ger jag blanka f-n i, ge mig salt och peppar NU, vi hinner inte vänta längre... Han piper lite skrämt iväg och hittar då salt och peppar, redig kille ;-)
En stund senare frågar tjejerna på grannbordet om dom fick låna vårt salt och peppar, dom fattade väl att det inte var nån idé att fråga personalen...
Mina vänner: Lägg namnet Allegro på minnet, (ligger granne med posseidon) GÅ ALDRIG DIT!!!

Madonna :-)

Ett fullsatt (59000) Ullevi och Madonna möttes igår kväll...

Wow vilken show. Ändå gick jag därifrån med blandade känslor. Visst, allt var jättebra och att en 50+brutta har sån energi kan man ju verkligen beundra...
Men jag känner mej ändå lite snuvad på konfekten, jag vill ha min gamla Madonna tillbaka, med alla goa hits. Är ingen riktig fan till den där lätt hysteriska stil som gäller nu...
Trots detta hade vi en helkväll, showen var fantastisk, dock utan vidare bra publikkontakt, kändes som om vi inte riktigt kom igång...
Bästa låtarna igår var iallafall Holiday och Like a prayer. Gammalt är bäst :-)

Queen of pop :-)


Vinnare....

av glassmyckena blev efter dragning.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Grattis Jenny, vinsten kommer på posten!!!

Madonna, here I come!!!

Vill bara retas lite...
I eftermiddag åker Nina och jag till Göteborg för att titta på Queen of pop = Madonna :-)
Kanske finns nån därute som är LITE avundsjuk...?

Wet-head...

Högsommarvärmen fortsätter även hemma. då är det skönt med en liten kalldusch...
 
Wet-head är en kul sak... Man fyller på vatten i en behållare, sedan tar man på sig denna otroligt snygga hatt. Snurrar på pinnarna och låter kompisen dra en pinne, har man otur så dras "rätt" pinne och man får sig en kalldusch. Klarar man sig från duschen byter man så kompisen får hatten på sig...
Jo, jag åkte på några duschar...
Kasper har utrustat sig till fullo med cyklop...

Varberg...

I onsdags packade jag och barnen bilen för en tur till Varberg. Vi hade bokat in en övernattning på Eja-Märtas gård tillsammans med Carina och barnen.
Och vilken tur vi hade med vädret, strålande sol och klarblå himmel i två hela dar!!!
 
Barnen badade, sparkade boll, hoppade längdhopp och byggde sandslott!


Här äter vi frukost i trädgården innan det är dax för stranden dag 2!!!

Vår stuga!

Ingen utflykt till Varberg utan ett besök på Tre Toppar, Sveriges bästa glasskiosk, med de STÖRSTA glassarna!

Glass till middag är aldrig fel :-)
Nöjda, glada och lätt rosiga av solen var denna resa över, och snart även semestern för mej.. :-(

Ekhagens forntidsby!

Idag har jag och barnen varit på utflykt, vi fick med oss Carina o barnen oxå. Vi åkte till Ekhagens forntidsby som ligger mellan Ulricehamn och Falköping.
Vi gick först ett varv själva och tittade på hus, kanoter, provsmakade fruktsoppa, gjorde pilar och halsband.
 
Här är vi vid "jägarstenåldern" och provsmakar soppan och kollar in träkanoterna.

 
Detta är vid "bondestenåldern", här fick man knacka flintasten och göra sig en pil av pinne och flintasten.


Vid "järnåldern" fick Elias och Amanda smida varsin S-krok i smedjan. Dom blev jättefina!!!

Efter lite fika gick vi ett varv till, då med guide.

Det var jätteintressant att höra alla hennes berättelser om folket, husen och deras levnadssätt!
Barnen var helnöjda efter våra rundvandringar, och jag och Carina var lite lätt förvirrade av alla årtal... f Kr, e Kr, år 0???
Tror vi fick ganska bra ordning på det tillslut!!!
Efter vår kulturella heldag tog vi svängen förbi Basta Kvarn i Blidsberg. Vi frossade i glass och matade fiskarna!

Jag kan verkligen rekomendera ett besök på forntidsbyn, så har ni vägarna förbi... Sväng in vetja :-)

Grattiskort No 2

Det har ju varit riktigt skitväder idag så det har blivit några kort (se tidigare inlägg) idag.
Här är två till...
 
Här har jag provat min nya "floss" på paketsnöret. Först 3d-lack sedan häller man över pulvret och låter torka.

 
Här är en ny brads som jag köpte på Stämpelboden. Ser ut som en stjärnskruv :-) Papper lite snett omlott, med en rak ram gjord som en "söm".

Grattiskort!

Här kommer lite nya Grattiskort åt Åsa (och ni andra...)
 















 

Tackkort!

Ett beställningsjobb ramlade in...
Önskemål: Ett tackkort till BB-personalen.
Slutresultat:

Stenläggning No 2

Idag var det dax för stenläggning igen... Jon, Maria och Ramses kom ut på förmiddagen. Idag skulle det läggas sten på betongplattan... Men ganska snart märkte vi att Anna hade köpt för lite fix, så inte heller idag blev plattan färdig... Suck!

Så vi tog en fika, sen åkte vi till Hinnared så Ramses fick bada lite!
 
På Onsdag gäller det, då kommer Jon ut igen och det ska väl mycket till om inte plattan ska bli klar då!!!
(Med undantag för kapning av stenar och panelbyte...)
Fint blir det iallafall, HiHi :-)

Grillkväll...

hos familjen Forsberg är alltid trevligt.
Så igår var vi bjudna dit på lite god mat! Vi började med lite fika på altanen och barnen började genast spela fotboll!

Full action :-)

Sedan bjöds det på grillat med god potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd. Mätta och glada förflyttade sig herrarna ner till Mickes nyinredda spelrum för en runda golf på Wii, vi pratglada flickor var nöjda med att få en stund för oss själva!
Pratet tar ju liksom ALDRIG slut...

Husbonden Micke med gosigaste katten Maja.

Sötaste Fialoppan:-)
Tack goa vänner för en myskväll med allvar och gapskratt!
Vi bjuder snart tillbaks, kraaam!


Invigning!

Japp, då var träkojjan äntligen färdig! Inredd med mattor, stolar och bord!
Såklart var vi tvugna att ta första fikan där tillsammans...

Elias har besök av sin kompis Kevin!

RSS 2.0