Resa till Malmö!

I måndags packade vi bilen och åkte ner till Malmö. Vi hade bokat in oss på hotell två nätter, mest för att få lite miljöombyte och se nåt nytt!
Vi började med en riktig turistattraktion, guidad tur på kanalerna runt i staden! En trevlig rundtur med lite info om staden, byggnader och parker!!!

Barnen tyckte också det var kul, mest för att vi åkte under 36 broar!
 

Vi bodde precis vid gågatan, och den var lååång. Många roliga affärer och massor med fik!!! Så hela eftermiddagen/kvällen strosade vi runt tills vi inte orkade mer, och sjönk ner på Pizza Hut's uteservering. Panpizza och kall öl smakade riktigt gott!
Efter en natts god sömn tog vi en promenad till stationen och köpte tågbiljett över till Köpenhamn.
Där tog vi en tur på Ströget och Nyhavn.Vi köpte röda pölser (undras just om vi blev lurade, snuskigt dyrt för att vara korvmojja... dumma svenskar???) Goda var dom iallafall!!!

Utanför Guinnes rekordmuseum stod en kopia av världens längsta man, bara 2,72 i strumplästen, och jag som tycker att Mattias är rätt lång...

Sedan bar det hem till Malmö igen... Barnen var trötta så dom lämnade vi på hotellet en stund, jag och Mattias kollade ett nyöppnat stort shoppingcenter. Jag tittade, Mattias storshoppade...!
Onsdag var hemfärdsdag. Efter önskemål från alla 3 killarna i familjen skulle det tittas på Zlatans hus!!! Jodå vi hittade det, men såg väl inte så mycket för den enorma mur som sträckte sig runt hela huset (av förklarliga själ=nyfikna turister...)
Vi tog en sväng förbi Turning Torso oxå, WOW vilken byggnad, sååå hög så man blir alldeles snurrig!!!
 
Det var ett riktigt fräckt område med mycket speciella arkitektritade "hus" och strandpromenaden var trevlig med caféer och utsikt ut över sundet!

Nöjda och glada är vi nu på hemmaplan igen! Ikväll ska vi till Maria, Jon och barnen på lite mat, sen går vi ner på stan för ikväll rockar Rydell & Quick på torget :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0