Cheesecake
I morse bakade jag en -Solgul cheesecake- så nu är det dax för eftermiddagskaffe och en smakbit...
Cheesecake New York!
Tar bara 15 min att göra+50 min i ugnen.
Till 8 pers:
12 digistivekex
75 g smör
3 msk strösocker
Fyllning:
2 pkt naturell färskost( 200 g/pkt)
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
3 ägg
1 citron
Garnering:
Hallon el andra färska bär
citronmeliss
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda kex och socker. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2.Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
3. Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 1/2 dl. Vispa ner det riva skalet och saft i smeten.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 50 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garnera med bär och citronmelisss.
(Receptet är lånat av Charlotte Perelli's blogg)
Kakan är ganska "mastig" så den räcker säkert till fler än 8 pers.